امروزه از erp در صنایع و کسب وکارهای مختلف به وفور نام برده می شود. در این مقاله به معرفی این نرم افزار، کاربرد آن در صنعت، مزایای بکارگیری erp در کسب وکارها و چگونگی انتخاب یک نرم افزار erp مناسب می پردازیم. در نهایت شما میتوانید به راحتی برای خرید یک نرم افزار کاملا کاربردی و مناسب کسب و کار خودتان اقدام نمایید.
مقدمه ای بر erp (برنامه ریزی منابع سازمانی)
در اوایل دهه 1960، شرکت های تولیدی شروع به پذیرش برنامه های کسب وکاری کامپیوتری کردند. با اینکه آنها سریعتر و دقیقتر از فرآیندهای دستی بودند اما گرانتر بودند، و همچنین از نظر عملکرد نیز محدود بودند. این برنامههای کاربردی پیشگام باعث توسعه راه حل های اختصاصی و مستقل مانند پردازش سفارش فروش و برنامه ریزی الزامات مواد (MRP) شد، که نرم افزار جدید در نهایت توانست در یک سیستم واحد که کارایی عملیاتی را افزایش میدهد، آنها را ادغام کند. در دهه 1990، ERP بخش فناوری را با ارائه طیف گستردهتری از فعالیتهای کسب وکاری در صنایع مختلف متحول کرد.
سرعت اینترنت سریعتر و ابزارهای توسعه نرم افزار جدید، مجموعه های ERP را متحول کرده است. معرفی نرم افزار مبتنی بر مرورگر راه را برای ERP مبتنی بر ابر هموار کرد و پذیرش، دامنه و عملکرد راه حل های ERP را به شدت گسترش داد. سیستم های ERP امروزی به طور فزاینده ای از فناوری های هوشمند مانند هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی (NLP) و پایگاه داده های درون حافظه استفاده می کنند. آنها به کسبوکارها کمک میکنند فرآیندهای کارآمدتری را اجرا نمایند، از بینشهای لحظهای از دادههای تراکنشناپذیر و بدون ساختار بهره ببرند، و در محیطی که به سرعت در حال حرکت و پویا است، رقابتی باقی بمانند.
یک راه آسان برای درک ERP این است که یک شرکت را به عنوان بدن انسان تصور کنید. مانند یک بدن، فرآیندهای اصلی دارد که برای سلامتی و عملکرد آن حیاتی هستند – به جای خواب و هضم، به زنجیره تامین و فروش فکر کنید. در حالی که بسیاری از این فرآیندها به طور مستقل انجام میشوند، اما هنوز با نحوه تأثیرگذاری بر بدن – یا کل کسب وکار – مرتبط هستند. این همچنین به این معنی است که مسائل مربوط به یک فرآیند می تواند و اغلب بر روی بقیه تأثیر می گذارد. یک سیستم نرم افزاری ERP به عنوان سیستم عصبی مرکزی یک سازمان عمل می کند و با اتصال آنها به یکدیگر در یک سیستم یکپارچه، به مدیریت موثر تمام این فرآیندها و عملیات حیاتی کمک می کند.
erp چیست؟
ERP (برنامهریزی منابع سازمانی) یک سیستم نرم افزاری است که به سازمانها کمک میکند تا فرآیندهای اصلی کسب وکار خود – از جمله برنامه ریزی، خرید، موجودی و انبار، فروش، بازاریابی، مالی، منابع انسانی و موارد دیگر – را با دیدی یکپارچه از فعالیتها سادهسازی نمایند و منبعی از حقیقت را فراهم میکنند.
برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) پلتفرمی است که شرکت ها برای مدیریت و ادغام بخش های اساسی کسب و کار خود از آن استفاده می کنند. بسیاری از برنامه های کاربردی نرم افزار ERP برای شرکت ها حیاتی هستند زیرا به آنها کمک می کنند تا برنامه ریزی منابع را با یکپارچه سازی تمام فرآیندهای مورد نیاز برای اجرای شرکت خود با یک سیستم واحد پیاده سازی کنند.
شما می توانید یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی را به عنوان چسبی در نظر بگیرید که سیستم های کامپیوتری مختلف را برای یک سازمان بزرگ به هم متصل می کند. بدون ERP، هر بخش فقط سیستم خود را برای وظایف خاص خود بهینه می کند. با نرم افزار ERP، هر بخش هنوز سیستم خود را دارد، اما همه سیستم ها از طریق یک برنامه با یک رابط قابل دسترسی هستند.
ERP همچنین به بخش های مختلف اجازه می دهد تا راحت تر با بقیه شرکت ها ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. اطلاعات مربوط به فعالیت و وضعیت بخشهای مختلف را جمعآوری میکند و این اطلاعات را در اختیار بخشهای دیگر قرار میدهد، که میتوان از آن به طور سازنده استفاده کرد.
سیستم های ERP می توانند با پیوند دادن اطلاعات مربوط به تولید، امور مالی، توزیع و منابع انسانی به یک شرکت کمک کنند تا خودآگاه تر شود. از آنجایی که یک نرم افزار ERP فناوری های مختلفی را که توسط هر بخش از یک کسب و کار استفاده می شود به هم متصل می کند، می تواند تکرارهای پرهزینه و فناوری ناسازگار را حذف کند. این فرآیند اغلب حساب های پرداختنی، سیستم های کنترل سهام، سیستم های نظارت بر سفارش و پایگاه های داده مشتریان را در یک سیستم یکپارچه می کند.
سیستم های ERP چگونه کار می کنند؟
erp طی سالها از مدل های نرم افزار سنتی که از سرورهای کلاینت فیزیکی و سیستمهای ورود دستی استفاده میکرد تا نرم افزار مبتنی بر ابر با دسترسی از راه دور و مبتنی بر وب، تکامل یافته است. این پلتفرم عموماً توسط شرکتی که آن را ایجاد کرده است نگهداری میشود و شرکتهای مشتری خدمات ارائه شده توسط این پلتفرم را اجاره میکنند.
کسب و کارها برنامه هایی را که می خواهند استفاده کنند انتخاب می نمایند. سپس، شرکت میزبان برنامه ها را بر روی سروری که مشتری اجاره می کند بارگذاری می نماید و هر دو طرف شروع به کار برای ادغام فرآیندها و داده های مشتری در پلتفرم می کنند. هنگامی که همه بخشها به سیستم متصل شدند، همه دادهها روی سرور جمعآوری میشوند و فوراً در دسترس کسانی قرار میگیرند که اجازه استفاده از آن را دارند. گزارش ها را میتوان با معیارها، نمودارها یا سایر تصاویر و وسایل کمکی که مشتری برای تعیین عملکرد کسبوکار و بخشهای آن به آن نیاز دارد، تولید کرد.
یک سیستم ERP شامل راه حل های یکپارچه ماژول یا اپلیکیشن کسب وکار است که یک پایگاه داده مشترک را به اشتراک می گذارد که آنها را به هم متصل می کند و به آنها اجازه می دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هر ماژول ERP معمولاً بر روی یک حوزه کسب وکار تمرکز می کند، اما آنها با استفاده از داده های یکسان برای رفع نیازهای شرکت با هم کار می کنند.
شرکت ها ماژول هایی را که میخواهند – مانند تامین مالی، تدارکات، خرید و منابع انسانی – انتخاب میکنند و میتوانند در صورت نیاز اضافه نمایند. سیستمهای ERP همچنین میتوانند از الزامات خاص صنعت پشتیبانی کنند، یا به عنوان بخشی از عملکرد اصلی سیستم یا از طریق اپلیکیشن ها که با مجموعه ماژول ها ادغام میشوند.
این ادغام به شرکت ها دید واحدی از اطلاعات سیستم های مختلف می دهد که به افزایش کارایی فرآیند کسب و کار، بهبود تجربیات مشتری و تسهیل همکاری بین تیم ها و شرکای تجاری کمک می کند. انعطاف پذیری یک سیستم ERP به آن اجازه می دهد تا با طیف گسترده ای از محصولات نرم افزاری با استفاده از اتصال دهنده ها یا آداپتورهای سفارشی، مانند رابط های برنامه نویسی کاربردی (API) یکپارچه شود. روشهای دیگر برای یکپارچه سازی ERP عبارتند از گذرگاه خدمات سازمانی (ESB) و یکپارچهسازی پلتفرم به عنوان سرویس (iPaaS).
بیشتر بخوانید: نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک رایگان چیست؟ بهترین نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک
نحوه استقرار نرم افزار ERP چگونه است؟
یک سیستم ERP دارای چهار نوع استقرار رایج است: در محل، مبتنی بر ابر، دو لایه و ترکیبی. هر نوع مزایا و معایب خود را دارد و کسب و کارها باید تشخیص دهند که کدام گزینه استقرار ERP به بهترین وجه با نیازهای آنها مطابقت دارد.
ERP در محل (On-Premise)
مدل سنتی برای استقرار نرم افزار ERP، نصب در محل است که امکان کنترل بالاترین سطح را فراهم می کند. این نرم افزار معمولاً در محل مرکز داده یک شرکت نصب می شود. در حالی که کنترل کامل مطمئناً یک مزیت است و سفارشی سازی و ادغام با سیستم های موجود می تواند گسترده تر باشد و این نوع ERP معمولاً به منابع اختصاصی IT برای نگهداری، به روز رسانی و امنیت نیاز دارد.
ERP ابری
با ERP ابری، نرم افزار بر روی یک سرور شخص ثالث از راه دور قرار دارد. از طریق اینترنت به عنوان یک سرویس اشتراک (SaaS) قابل دسترسی است و ارائه دهنده نرم افزار تعمیر و نگهداری، بهروزرسانیها و امنیت را از طرف کسبوکار مدیریت میکند. امروزه ERP ابری محبوبترین روش استقرار ERP است که هزینههای اولیه کمتر، مقیاسپذیری بیشتر، نوآوری سریعتر و ادغام آسانتر را ارائه میدهد.
ERP لایه ای
سیستم های ERP سطحی سطوح مختلفی از عملکرد و مقیاس پذیری را برای پاسخگویی به کسب وکارها با اندازه ها و پیچیدگی های مختلف ارائه می دهند. شرکتها میتوانند ردیفی را انتخاب کنند که به بهترین وجه با نیازها و بودجه فعلی آنها مطابقت داشته باشد، با گزینه ارتقا یا سفارشی کردن مطابق با نیازهایشان. این امر مستلزم افزودن ماژولها به محض مرتبط شدن است (یعنی شرکتی که در حال مقیاسپذیری برای عملیات بینالمللی است ممکن است منتظر اجرای ماژولهای فعلی خارجی باشد).
شرکت هایی که دستخوش تغییرات عملیاتی بزرگی هستند – مانند ادغام، توسعه، یا اکتساب – اغلب مدل لایه ای را انتخاب می کنند. به عنوان مثال، ERP ردیف 1 ممکن است یک سرور داخلی در مقر سازمان مادر باشد، و ERP ردیف 2 می تواند یک سیستم فرعی مبتنی بر ابر باشد که عملکردهای محلی یا تخصصی را مدیریت می کند. یک استراتژی لایه ای به شرکتها این امکان را میدهد تا یک حرکت کنترلشده به سمت فضای ابری را آغاز کنند و عملکردهای خاص یا واحدهای کسب وکاری را بدون ایجاد اختلال در عملیات انتقال دهند.
ERP هیبریدی
مدل ترکیبی نوعی از سیستم ERP دو لایه است که استقرار در محل و مبتنی بر ابر را ترکیب میکند تا به کسبوکارها انعطافپذیری برای انتخاب بهترین استقرار برای هر برنامه را بدهد. ERP ابری ترکیبی میتواند پلهای برای یک مدل دو لایه فقط ابری باشد، در حالی که هنوز برنامههایی را در نظر میگیرد که ممکن است برای برآورده کردن مقررات صنعت یا الزامات امنیتی لازم باشد.
مزایای کلیدی بکارگیری نرم افزار ERP در کسب وکارها چیست؟
کسب و کارها از برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) به دلایل مختلفی مانند گسترش، کاهش هزینه ها و بهبود عملیات استفاده می کنند. منافعی که بین شرکتها به دنبال و محقق میشود ممکن است متفاوت باشد. همانطور که گفته شد، مزایای پیاده سازی یک سیستم ERP بسته به مدل استقرار متفاوت است. با این حال، مزایای زیر برای تمام راه حل های ERP مدرن اعمال می شود:
1. بهبود دقت و بهره وری
فرآیندهای اصلی کسب و کار را ساده و خودکار کنید تا افراد در سراسر سازمان بتوانند با منابع کمتر کارهای بیشتری انجام دهند. ادغام و اتوماسیون فرآیندهای کسب و کار، زوائد را حذف می کند و دقت و بهره وری را بهبود می بخشد. علاوه بر این، بخش هایی با فرآیندهای به هم پیوسته می توانند کار را برای دستیابی به نتایج سریعتر و بهتر هماهنگ کنند.
2. بینش عمیق تر
سیلوهای اطلاعاتی را حذف کنید، یک منبع واحد از حقیقت را به دست آورید، و پاسخهای سریع به سؤالات کسب و کار حیاتی را دریافت کنید.
3. گزارش دهی سریع
گزارشگری مالی و تجاری را سریع دنبال کنید و به راحتی نتایج را به اشتراک بگذارید تا بر اساس بینش ها عمل کنید و عملکرد را در زمان واقعی بهبود بخشید. برخی از کسب و کارها از افزایش گزارش داده های آنی از یک سیستم منبع واحد سود می برند. گزارشدهی دقیق و کامل به شرکتها کمک میکند تا به اندازه کافی برنامه ریزی، بودجه، پیشبینی و اطلاعرسانی وضعیت عملیات به سازمان و طرفهای ذینفع، مانند سهامداران، داشته باشند.
4. ریسک کمتر
دید و کنترل کسب و کار را به حداکثر برسانید، از انطباق با الزامات قانونی اطمینان حاصل کنید، و ریسک را پیش بینی و از آن جلوگیری کنید.
5. فناوری اطلاعات ساده تر
از برنامه های یکپارچه ERP استفاده کنید که یک پایگاه داده را به اشتراک می گذارند تا فناوری اطلاعات را ساده کرده و به همه راه آسان تری برای کار ارائه دهند.
6. چابکی بهبود یافته
شناسایی و واکنش به فرصت های جدید با عملیات کارآمد و دسترسی آماده به داده های بلادرنگ را با نرم افزارهای ERP می توانید بدست آورید.
7. افزایش همکاری
بخش ها بهتر می توانند با یکدیگر همکاری کنند و دانش را به اشتراک بگذارند. نیروی کار تازه هم افزایی می تواند بهره وری و رضایت کارکنان را بهبود بخشد زیرا کارکنان بهتر می توانند ببینند که هر گروه عملکردی چگونه به ماموریت و چشم انداز شرکت کمک می کند. همچنین، وظایف ساده و دستی حذف میشوند و به کارکنان این امکان را میدهند که زمان خود را به کارهای معنادارتر اختصاص دهند.
8. افزایش کارایی
ERP به کسب و کارها اجازه می دهد تا به سرعت به اطلاعات مورد نیاز مشتریان، فروشندگان و شرکای تجاری دسترسی پیدا کنند. این به بهبود رضایت مشتری و کارکنان، نرخ پاسخ سریعتر و افزایش نرخ دقت کمک می کند. علاوه بر این، هزینه های مربوطه اغلب کاهش می یابد زیرا شرکت کارآمدتر عمل می کند.
بیشتر بخوانید:نرم افزار باشگاه مشتریان چیست؟ | بهترین نرم افزار باشگاه مشتریان فارسی
ویژگی های بارز یک سیستم ERP مناسب چیست؟
قابلیتهای یک سیستم ERP مدرن اغلب بر اساس صنعتی که در آن خدمت میکنند و ماژولهایی که ارائه میدهند متفاوت است. با این حال، مهم نیست که یک ERP چقدر تخصصی است، 10 ویژگی اصلی وجود دارد که همه سیستم های مدیریت منابع سازمانی باید داشته باشند:
یک پایگاه داده مشترک: ارائه اطلاعات متمرکز و یک منبع واحد از حقیقت برای داده های به اشتراک گذاشته شده سازگار و یک دیدگاه متقابل عملکردی از شرکت
تجزیه و تحلیل های داده ها: ارائه ابزارهای تجزیه و تحلیل داخلی، گزارش دهی، و ابزارهای انطباق که بینش های هوشمندی را در سراسر کسب و کار
تجسم و بصری سازی داده ها: ارائه بصری اطلاعات کلیدی با داشبورد، شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) و تجزیه و تحلیل نقطه و کلیک (point-and-click) برای کمک به تصمیم گیری سریع و آگاهانه.
اتوماسیون: قابلیت خودکارسازی کارهای تکراری با اتوماسیون فرآیند روباتیک پیشرفته (RPA) طراحی شده توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی
رابط کاربری/تجربه کاربری (UI/UX) سازگار: ظاهر و احساس استاندارد در ماژول ها، با پیکربندی و ابزار شخصی سازی آسان برای فرآیندها و کاربران – از جمله مشتریان و تامینکنندگان
یکپارچه سازی: یکپارچه سازی ساده فرآیندها و گردش کار و همچنین یکپارچه سازی باز با سایر راه حل های نرم افزاری شخص ثالث و منابع داده
فناوریهای جدید: پشتیبانی از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، دستیارهای دیجیتال، اینترنت اشیا (IoT)، امنیت و حریم خصوصی و فناوری تلفن همراه
پلتفرم فناوری: استک فناوری سریع و پایدار برای این سرمایه گذاری بلندمدت – از جمله پلتفرم کم کد/بدون کد، پلتفرم یکپارچه سازی به عنوان یک سرویس (iPaaS)، مدیریت داده و موارد دیگر
پشتیبانی چندملیتی: پشتیبانی جهانی از زبانها، ارزها و شیوهها و مقررات تجاری محلی – همراه با پشتیبانی فنی برای خدمات رایانش ابری، آموزش و پیادهسازی
انتخاب استقرار: ارائه گزینههای استقرار مبتنی بر رایانش ابری، در محل، دو لایه یا ترکیبی
بیشتر بخوانید:نرم افزار سی ار ام اختصاصی چیست؟
انواع نرم افزار erp کدام اند؟
نرم افزار ERP برای همه یکسان نیست! نرم افزار erp در کسب وکارهای مختلف می تواند اشکال مختلفی داشته باشد؛ هرچند کاربرد erpها یکسان است ولی با توجه به نوع و اندازه کسب وکار می توانند بر بخش های متفاوتی تمرکز نمایند.
ERP کسب و کار کوچک
سیستم های ERP کسب و کارهای کوچک به طور خاص برای نیازهای کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMB) طراحی شده اند. نرم افزار ERP میتواند به یک کسب وکار کوچک کمک کند تا فراتر از اسپردشیت (SpreadSheets) حرکت کند و همه جنبههای رشد خود را به طور مؤثر مدیریت نماید – از فروش و روابط با مشتری گرفته تا امور مالی و عملیات. ابزارهای ERP کسب و کارهای کوچک معمولاً در فضای ابری هستند، به سرعت نصب میشوند و به گونهای طراحی میشوند که در مقایسه با سیستمهای ERP در سطح سازمانی، اغلب پیادهسازی آسانتر و نیاز به سفارشیسازی کمتری دارند.
ERP بازارهای میانرده (Midmarket)
نرم افزار ERP طراحی شده برای شرکت ها و شرکت های تابعه بازار میان رده از تجزیه و تحلیل داخلی، استقرار سریع و بهترین شیوه ها برای ده ها فرآیند کسب وکاری سود می برد. ابزارهای ERP متوسط به کسب و کارهای در حال رشد کمک می کنند تا حتی با منابع محدود رقابت نمایند. سیستمهای ERP سازمانی ماژولار و مبتنی بر ابر برای شرکتهای بازار میان رده با فرآیندهای پیچیده یا برنامههایی برای رشد سریع خوب هستند.
ERP سازمانی
شرکتهای بزرگ با عملیات جهانی یا فرعی به یک سیستم ERP قوی و پیشگام در بازار با هوش مصنوعی تعبیهشده، یادگیری ماشینی، تجزیه و تحلیل و اتوماسیون هوشمند نیاز دارند تا مدلها و فرآیندهای کسب وکار را متحول کنند. کسب وکارها بسته به نیاز خود میتوانند از سیستمهای ERP در محل، در فضای ابری یا در سناریوهای دو لایه یا ترکیبی استفاده کنند.
ERP ویژه صنعت
سیستم های ERP ویژه صنعت برای برآوردن نیازها و الزامات منحصر به فرد صنایع خاص طراحی شده اند. این سیستمها اغلب شامل ماژولها، قابلیتها و بهترین روشها برای رسیدگی به پیچیدگیهای صنعت هستند. به عنوان مثال، یک شرکت تولیدی را در نظر بگیرید که به شدت به موجودی، مدیریت زنجیره تامین و توزیع کالا وابسته است. این نوع ERP بسیار متفاوت از ERP مبتنی بر مشتری مانند ERP یک موسسه مالی است.
ERP منبع باز
ک سیستم ERP منبع باز، دسترسی کاربران را به کد منبع فراهم می کند. این بدان معناست که یک شرکت می تواند ERP را سفارشی، اصلاح یا توزیع مجدد کند تا نیازهای شرکت را بهتر برآورده کند. پیاده سازی و نگهداری سیستم های ERP منبع باز ممکن است در مقایسه با راه حل های ERP تجاری به تخصص فنی و منابع بیشتری نیاز داشته باشد.
بیشتر بخوانید: نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک رایگان چیست؟ بهترین نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک
نقاط ضعف ERP چیست؟
یک سیستم ERP همیشه ناکارآمدی های یک کسب و کار را از بین نمی برد یا همه چیز را بهبود نمی بخشد. این شرکت ممکن است نیاز به تجدید نظر در مورد نحوه سازماندهی خود داشته باشد یا در معرض خطر قرار گرفتن با فناوری ناسازگار باشد. سیستمهای ERP معمولاً به دلیل عدم تمایل شرکت به کنار گذاشتن فرآیندهای کاری قدیمی، در دستیابی به اهدافی که بر نصب آنها تأثیر گذاشته است، شکست میخورند. برخی از شرکت ها نیز ممکن است تمایلی به کنار گذاشتن نرم افزارهای قدیمی که در گذشته به خوبی کار می کردند، نداشته باشند. نکته کلیدی این است که از تقسیم پروژه های ERP به پروژه های کوچکتر جلوگیری کنید که می تواند منجر به افزایش هزینه شود.
تفاوت ERP با CRM چیست؟
پلتفرم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) دو نوع مختلف از سیستم های نرم افزاری مورد استفاده در کسب وکارها هستند. در هسته خود، ERP بر روی فرآیندها و عملیات داخلی کسب و کار متمرکز است، در حالی که CRM حول مدیریت تعاملات با مشتریان و مشتریان بالقوه متمرکز است. سیستم های ERP برای یکپارچه سازی و خودکارسازی عملکردهای اصلی کسب و کار طراحی شده اند. در مقابل، سیستم های CRM به مدیریت روابط و تعاملات با مشتری اختصاص داده شده اند. این می تواند از مواردی مانند سرنخ های فروش، کمپین های بازاریابی، سوالات خدمات مشتری و مدیریت تماس متغیر باشد. در حالی که هدف ERP ها ساده کردن فرآیندها است، هدف CRM ها افزایش تعامل، رضایت و وفاداری مشتری است.
سیستم های ERP و CRM با وجود حوزه های تمرکز متمایزشان، اغلب در مناطق خاصی با هم همپوشانی دارند. بسیاری از سیستم های ERP مدرن مانند نرم افزار کارمیز شامل قابلیت های CRM هستند. این ادغام به کسب و کارها امکان می دهد تا اطلاعات مشتری مانند جزئیات تماس، سابقه خرید و گزارش های ارتباطی را بین سیستم های ERP و CRM همگام کنند. به عنوان مثال، یک CRM به طور سنتی میزبان تاریخچه خرید مشتری است. با حلقه کردن و گردش آن در یک سیستم ERP گستردهتر، یک شرکت میتواند پیشبینی کند که مشتری چه زمانی سفارش مجدد میدهد، مطمئن شود که در یک زمان خاص مقدار کافی در دسترس دارد، و مطمئن شود که پرسنل کافی در یک زمان خاص برای انجام سفارش بالقوه در دسترس است.
بیشتر بخوانید: نرم افزار crm رایگان چیست؟ معرفی بهترین نرم افزار crm رایگان فارسی
چگونه یک سیستم ERP مناسب انتخاب کنیم؟
هنگام انتخاب یک سیستم ERP، موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در اینجا چند ویژگی کلیدی وجود دارد که باید در طول فرآیند تصمیم گیری خود در نظر بگیرید:
- اطمینان حاصل کنید که سیستم ERP میتواند با کسب وکار شما با رشد و تکامل مقیاسپذیر باشد. این باید حجم معاملات، کاربران و داده های فزاینده را بدون اختلال یا مشکلات عملکرد قابل توجهی در خود جای دهد.
- به دنبال یک سیستم راه حل ERP باشید که امکان سفارشی سازی را برای انطباق با فرآیندها و الزامات کسب وکاری منحصر به فرد شما فراهم کند. شما می توانید به راحتی گردش کار، فیلدها، فرم ها و گزارش های قابل تنظیم را از سیستم های ERP دریافت کنید.
- توانایی سیستم ERP برای ادغام یکپارچه با سایر برنامه های نرم افزاری که ممکن است قبلاً استفاده می کنید را در نظر بگیرید. به CRM، پلتفرم های تجارت الکترونیک، سیستم های حقوق و دستمزد و ابزارهای هوش تجاری خود فکر کنید. اگر برای شما مهم است، ERP شما احتمالاً می تواند با هر یک از آنها ارتباط برقرار کند و ادغام شود.
- اگر قصد دارید اغلب از ERP خود استفاده کنید، یک سیستم ERP با رابط کاربری بصری و کاربرپسند انتخاب کنید که استفاده از آن را آسان می کند. یک رابط کاربری خوب طراحی شده می تواند به مردم کمک کند تا نرم افزار را خریداری کنند و همچنین به سادگی آن را در مورد چگونگی استفاده از همه ویژگی های ERP بصری تر می کند.
- نرم افزاری را انتخاب کنید که دسترسی به تلفن همراه را ارائه می دهد. دسترسی به تلفن همراه به شما امکان می دهد وظایف کلیدی را انجام دهید، به اطلاعات دسترسی داشته باشید و با روش های انعطاف پذیرتری تصمیم بگیرید که ممکن است بر اساس نحوه عملکرد کسب و کار شما مهم باشد.
- برای محافظت از اطلاعات حساس کسب وکار، ویژگیهای امنیت داده و انطباق را در اولویت قرار دهید. به دنبال سیستمهای ERP با اقدامات امنیتی قوی، قابلیتهای رمزگذاری، کنترلهای دسترسی، مسیرهای حسابرسی و گواهی های انطباق باشید. توجه داشته باشید که ERPها می توانند مختص صنعت باشند، بنابراین برخی از اقدامات امنیتی ممکن است بیشتر مرتبط با صنعت شما باشد.
- قابلیت های تحلیلی سیستم ERP را ارزیابی کنید. این بدان معنی است که نگاهی به ابزارهای گزارش داخلی، داشبوردها و ویژگی های تجزیه و تحلیل پیشرفته آن بیندازید. همچنین ممکن است بخواهید به این فکر کنید که چگونه می توان اطلاعات آنی و درلحظه را به دست آورد، اگر این برای کسب و کار شما مهم است.
- همانطور که در فرآیند انتخاب کار می کنید، سطح پشتیبانی و نگهداری ارائه شده توسط فروشنده ERP را ارزیابی کنید. باید مطمئن شوید که پشتیبانی فنی، به روزرسانی های نرم افزار و اسناد را دریافت میکنید.
- در آخر، کل هزینه مالکیت سیستم ERP در طول چرخه عمر آن را در نظر بگیرید. این فقط هزینه اجرای اولیه نیست. در مورد هزینه های تعمیر و نگهداری مداوم، هزینه های آموزشی، و هزینه های پنهان احتمالی مانند موارد “هزینه هر تراکنش” فکر کنید. همچنین می توانید فکر کنید که رشد آینده و افزودن ماژول های اضافی چه هزینه ای دارد.
نظرات شما برای ما ارزشمند است! برای کمک به ارتقای کیفیت مقالات و تکمیل موضوعات مطرحشده، دیدگاه خود را در انتهای این مقاله ثبت کنید. مقالات مرتبط با موضوع ERP نیز برای مخاطبان سایت کارمیز به اشتراک گذاشته شده است. همچنین اگر مایل به دریافت مشاوره یا آشنایی بیشتر با امکانات نرم افزار کارمیز هستید، از طریق ارسال فرم با ما در ارتباط باشید.